קרטוקונוס
קרטוקונוס היא מחלה לא דלקתית הגורמת לשינוי צורה של הקרנית. מצב זה עלול לגרום לבעיות ראייה והוא מטופל באמצעות טיפות עיניים, עדשות מגע ומשקפיים. במקרים חריגים יותר, קרטוקונוס עשוי להיות מטפל ע"י השתלת קרנית בעין.
קרטוקונוס היא מחלה הגורמת לקרנית להידלדל ולבלוט החוצה. מצב זה יכול להוביל לראייה מטושטשת, אסטיגמציה ובעיות ראייה אחרות. קרטוקונוס מטופל באמצעות השתלת קרנית או באמצעות הצלבה של הקרנית, טיפול שנקרא Cross Linking (צילוב קרנית) ונחשב יחסית נפוץ. בשלב הראשון של בעיה זו, בדרך כלל היא תטופל ע"י עדשות מגע רכות או משקפיים.
טיפולים במחלת קרטוקונוס
כאמור, קרטוקונוס הוא מצב הגורם להידלדלות הקרנית. מצב זה יכול להיות די כואב ויכול לגרום לבעיות ראייה. בתוך כך, קרטוקונוס היא אחת ממחלות הקרנית הנפוצות ביותר במבוגרים. ישנם מס' טיפולים לקרטוקונוס, בין אם כירורגיים או לא.
מבחינת טיפול כירורגי, הוא נעשה על ידי הסרת רקמה מהעין כדי לעצב אותה מחדש. כמו כן, קיים טיפול לא ניתוחי, הנעשה באמצעות עדשות מגע, משקפיים או טיפות עיניים לטיפול בתסמינים כמו כאב ויובש בעיניים של המטופל.
מתי מצב של קרטוקונוס יצריך השתלת קרנית?
קרטוקונוס הוא מצב שבו הקרנית, הכיפה הצלולה בקדמת העין שלך, הופכת לדקה ובצורת חרוט. כאמור, מצב זה יכול לגרום לבעיות ראייה אצל אנשים מסוימים. ועם התקדמות הטכנולוגיה, ניתן להחליף קרנית בקרנית מלאכותית.
קרטוקונוס מאובחן בדרך כלל בחולים כשהם בשנות ה-20 לחייהם, אך ייתכן שחלק מהאנשים לא יידעו שיש להם את הבעיה הזאת עד שלב מאוחר יותר בחיים. המצב ידרוש בסופו של דבר השתלת קרנית אם המחלה תמשיך להתקדם ללא טיפול.
האם מחלת קרטוקונוס מחייבת השתלת קרנית?
חלק האנשים עם קרטוקונוס יידרשו לניתוח השתלת קרנית בשלב מסוים בחייהם. ניתן לטפל במצב באמצעות עדשות, אך הדבר מצריך ביקורים תכופים אצל רופא העיניים ועלול לגרום לסיבוכים כגון זיהום או קטרקט. הגיל הממוצע לאבחון קרטוקונוס הוא 31 שנים, אך המחלה הזאת היא מחלה שמתקדמת עם השנים ומצריכה טיפול כבר בשלביה המוקדמים.
בשורה התחתונה, התשובה היא לא, קרטוקונוס אינה מחלה שמחייבת בהכרח השתלת קרנית בעין. בעוד שהמחלה בדרך כלל תתחיל בעין אחת ותתקדם לעין השנייה, בשלביה המוקדמים יהיה אפשר לטפל בה ולנסות להאט או לעצור את התקדמותה. אם אתם חוששים שמא אתם סובלים מבעיה זו, יהיה חשוב לקבל ייעוץ רפואי כמה שיותר בהקדם ולתפוס את התקדמות המחלה בתחילתה.
למידע נוסף על קרטוקונוס גלשו לאתר מומלץ בקישור הבא: